Kinderopvang

Op deze groep spelen kinderen in een verticale groep (0-4 jaar). In deze groepssamenstelling leren de grote kinderen rekening te houden met de kleine kinderen en andersom.

De groepsruimte geeft uitdaging aan alle kinderen van verschillende leeftijden. Er is een bouwhoek, een keuken/poppenhoek, maar ook een grondbox waar kleine kinderen kunnen liggen om uitgedaagd te worden tot rollen, tijgeren, kruipen en staan. En een hoge box waar de kleinste kinderen even rustig kunnen liggen. Ook zijn er allerlei speelmaterialen aanwezig, veel materiaal kunnen kinderen zelf pakken, zo leren ze keuzes te maken. Ander speelmateriaal ligt in een gesloten kast en wordt onder begeleiding aangeboden, zo kunnen we wisselende materialen aanbieden zoals spelletjes, klei of puzzels.

De buitenruimte biedt verschillende uitdagingen. Een berg om tegenop te klimmen en vanaf te glijden. Struiken om je in te verstoppen. Een zandbak om mooie bouwwerken te maken, maar ook te ontdekken en ervaren. Een tunnel en een wilgentent. Daarbij zijn er verschillende materialen om te gebruiken in de buitenruimte. Zoals oude pannen en keukengerei om te spelen in de zandbak. Ook zullen we regelmatig gaan kijken bij de dieren in de dierenweide of de moestuin.

Op deze groep hebben we per dag 15 kindplaatsen voor kinderen van 0-4 jaar.

Peuteropvang

Na de zomervakantie in 2022 bieden wij elke ochtend peuteropvang aan voor kinderen van 2-4 jaar.

We hebben elke ochtend een bepaalde structuur maar geen vaste tijden waar we mee werken. De kinderen worden gebracht en kunnen meteen gaan spelen. De ruimte wordt zo ingedeeld dat er hoeken worden gecreƫerd die de verschillende ontwikkelingsgebieden stimuleren. Zoals een bouwhoek, keukenhoek en fantasiehoek.

Voordat we fruit gaan eten met de kinderen doen we een kringactiviteit, hierbij kun je denken aan onder andere het lezen van een boekje, liedjes zingen en tellen. Wanneer we ons fruit en drinken op hebben krijgen alle kinderen de gelegenheid om op het potje of de wc te plassen.

Dan is het tijd om jassen en laarzen aan te doen en naar buiten te gaan. Hierbij stimuleren we de zelfstandigheid van de peuters. Buiten spelen de kinderen in een uitdagende tuin met een zandbak, klimheuvels, wilgenhutjes en een tunnel om door te lopen. Ook zullen we regelmatig een kijkje nemen bij de dieren of in de moestuin.

Aan het einde van de ochtend eten we samen met de kinderen een boterham. Tijdens dit eetmoment mogen kinderen zelf proberen hun boterham te smeren en maken we er een gezellig tafelmoment van. Daarna is het weer tijd om naar huis te gaan en worden de kinderen opgehaald.

Tijdens de peuterochtend spelen de kinderen met leeftijdsgenootjes en worden de verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. Een goede voorbereiding op de basisschool!

Op deze groep hebben we per dag 16 kindplaatsen voor kinderen van 2-4 jaar.

Buitenschoolse opvang

Na een lange dag school spelen in onze landelijke en uitdagende tuin en zelf kiezen of je mee wil doen met een activiteit. Hutten bouwen, naar onze dieren, samen koken in onze vuurplaats of jezelf even terugtrekken op de speelzolder met een tijdschrift. Het mag en kan allemaal bij Avontureluur.

De kinderen worden met een busje op school opgehaald. Wanneer de kinderen aankomen bij Avontureluur is er tijd om even vrij te spelen, waarna we aan tafel zullen gaan voor het eetmoment. Kinderen hebben de gelegenheid om te vertellen over hun schooldag en kiezen daarna zelf wat ze die middag willen gaan doen. Er wordt elke dag een activiteit aangeboden.

In schoolvakanties kunnen de kinderen de hele dag bij ons spelen. Dan zijn er drie eetmomenten op de dag: Twee groente/fruit momenten en een brood moment zorgen voor herkenning. De rest van de dag plannen we samen met de kinderen in. We kijken naar de interesse en behoefte van de kinderen.

Op onze buitenschoolse opvang hebben we per dag 22 kindplaatsen in de leeftijd van 4-12 jaar. We halen de kinderen op bij Basisschool de Vest in Hoogeloon.
Tevens bieden wij ook voorschoolse opvang aan vanaf 7.00 uur.